Amsterdam
Bron

Om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken, werden er vanuit de overheid verschillende maatregelen opgelegd. Zo moesten scholen, musea, restaurants en winkels hun deuren sluiten. Ook gingen bijvoorbeeld de festiviteiten omtrent Koningsdag in 2020 en 2021 niet door. Op veel plekken in de stad was het daarom ook erg rustig. Hier en daar waren een paar mensen in oranje kleding te zien, zoals op de eerste foto.

Op de tweede afbeelding is een erg leeg Vondelpark tijdens Koningsdag 2020 te zien. Vanwege het heersende coronavirus ging hier de jaarlijkse kindervrijmarkt niet door. Dit kwam onder meer omdat er was opgeroepen om thuis Koningsdag te vieren, net zoals op het matrixbord is geprojecteerd.

In zowel het Vondelpark als in andere Amsterdamse parken werd daarnaast opgeroepen om anderhalve meter afstand van elkaar te houden. Deze anderhalve-meter-maatregel is een van de basismaatregelen in de strijd tegen corona. Op de tweede foto is zo op het asfalt ook de slogan 'Wees geen plakband, hou afstand' en 'Houd afstand, 1,5 m' te lezen.

Meer weten over Amsterdam in het Corona tijdperk? Bekijk hier de digitale tentoonstelling Corona in de Stad over de impact van het coronavirus op Amsterdam en Amsterdammers. 

Rechthebbende afbeeldingen: Bas Uterwijk

Herkomst

Maker

Bas Uterwijk

Datering

27-04-2020

Collectie

Coronacrisis (COVID-19) in Amsterdam

Organisatie

Stadsarchief Amsterdam

Nummer

D10456000069

Link

https://archief.amsterdam/beeldbank/detail/09a8fc95-c8d7-f5bc-7044-aad73d3bff6d

Gerelateerde thema's

Van Pest tot Corona

Beschikbare tools

Overzicht van alle tijdlijnen

Overzicht van bron(nen) op de kaart

Gerelateerde bronnen

Alle bronnen