Amsterdam

 

Op deze website vind je primaire bronnen over de geschiedenis van Amsterdam. De bronnen zijn afkomstig uit de collectie van het Stadsarchief van Amsterdam.

Je kunt deze bronnen online bestuderen maar nog leuker is om een archiefrondleiding in het Stadsarchief te volgen. In zo'n rondleiding is er mogelijkheid tot het bekijken van originele archiefstukken en besteden we aandacht aan het doen van online bronnenonderzoek. Kleinere groepjes leerlingen kunnen ook langskomen voor hulp bij hun profielwerkstuk.    

Voor meer informatie en reserveringen kun je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

GeschiedenisLokaal Amsterdam is volop in ontwikkeling: nieuwe thema's worden toegevoegd en bestaande aangevuld. Wil je in de klas aan de slag met GeschiedenisLokaal maar mis je bepaalde bronnen, of heb je tips? Neem dan contact op via bovenstaand e-mailadres om te kijken wat mogelijk is, we werken graag samen met het onderwijsveld. 

En wil je op de hoogte blijven van het educatieve aanbod van het Stadsarchief? Meld je dan aan voor de Nieuwsbrief Onderwijs, deze wordt 3x per schooljaar verzonden. 

 20190621 110423 uitsnede