Amsterdam
Bron

Louis Zamore van Wicky werd rond 1778 geboren in de plantagekolonie Berbice, het huidige Guyana. Louis Zamore was de zoon van een zwarte vrouw en plantage-eigenaar Emanuel de Correvont.

In de loop van de achttiende eeuw werden kinderen van gemengde afkomst steeds vaker door hun witte vaders naar Amsterdam gestuurd voor opvoeding en opleiding. Zo ook de 27-jarige Louis Zamore die kostganger was van de familie Andriessen in hun huis aan de Amstel. Hij was tekenaar en samen met zijn oudere zus Lisette eigenaar van plantage St. Lust in Berbice.

Louis Zamore van Wicky liet na zijn dood een boedelinventaris achter. In deze boedel is ook opgenomen “een plantage genaemd St. Lust gelegen in de colonie de Berbice” waarvan hij samen met zijn oudere zus eigenaar van was. De plantage was eerst in handen van zijn vader Emanuel de Correvont. Op St. Lust werkten er ook tot slaaf gemaakten.

Klik onderaan deze pagina onder het kopje 'Beschikbare tools' op 'Transcripties' om de letterlijke transcriptie van dit document te lezen.

 

Herkomst

Datering

27-08-1805

Collectie

5075-19632; Archief van de Notarissen

Organisatie

Stadsarchief Amsterdam


Gerelateerde thema's

Amsterdammers en Slavernij

Beschikbare tools

Overzicht van alle transcripties

Overzicht van bron(nen) op de kaart

Alle bronnen